Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Jak snadno a spolehlivě roztopit gril
27 793 zhlédnutí -
Filmové chyby: Saturnin a mizející koblihy
6 471 zhlédnutí -
Mostecký Aquadrom má za nás výbornou
346 zhlédnutí -
Jaké je tajemství výroby vinylových desek?
8 602 zhlédnutí -
Šlajsna na jezu je uvěznila, tři ženy v ohrožení
32 592 zhlédnutí -
Čivava: co se stane, když najde vaši slabinu?
4 890 zhlédnutí -
Žilková jako skutečná ochránkyně země
5 123 zhlédnutí -
Úřednice vyměnila kancelář za krávy na Zélandu
15 596 zhlédnutí -
Hladká podprsenka umí s oblečením divy. Musíte mít
27 663 zhlédnutí -
Filmové chyby: zmatkující Četník ve výslužbě
58 649 zhlédnutí -
7 měst s nejdražším bydlením na světě
9 380 zhlédnutí -
Dominika Myslivcová: Za den utratím 50 tisíc!
134 030 zhlédnutí -
Vodní slavobrána pro pravidelnou linku A380
9 835 zhlédnutí -
5 senzačních zpráv z vesmíru
10 306 zhlédnutí -
Zlínský archív ukrývá unikátní listinu
3 983 zhlédnutí -
Maročan osahával cizí ženu. A tvrdě narazil!
427 158 zhlédnutí -
Pyrenejský horský pes ochrání váš majetek i rodinu
14 035 zhlédnutí -
Japonec utekl od nevěrnice a hledá Češku
2 864 zhlédnutí -
Odlet A380 a přílet Boeingu 747 v jednom okamžiku
86 210 zhlédnutí -
Ewa Farna: Tohle si chce vzít na Českého slavíka? 2/1
57 492 zhlédnutí -
To musíte zkusit: vyzývavé líčení na večírek
8 353 zhlédnutí -
Jsou ženy zlatokopky, nebo muži škrti? Rozhodněte
8 816 zhlédnutí -
Tímto trikem odstraníte škrábance ze všeho
124 067 zhlédnutí -
A bude hůř! Jaké oteplování? Je to byznys
12 767 zhlédnutí -
Asi vítr... Dělníci utopili jeřáby za miliony
67 115 zhlédnutí -
Éčka v potravinách. Je panika oprávněná?
2 339 zhlédnutí -
Nejtragičtější požár v dějinách ČR, 9 mrtvých
11 908 zhlédnutí -
10 tajemství lidského těla, která možná neznáte
370 361 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 180 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí