Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
Hrušky nakrájíme na měsíčky a vykrájíme z nich jádřince. Cukr necháme v kastrůlku zkaramelizovat. Přidáme do něj bílé víno. Vložíme hrušky a vaříme 10 minut. Část hrušek odebereme na dekoraci. Ke zbylým hruškám přidáme rozinky a rozmixujeme na pyré. Briošku nakrájíme na plátky a vykrojíme z ní obdélníčky. V pánvi zahřejeme přepuštěné máslo, vložíme obdélníčky briošky a opečeme z obou stran dozlatova. Kachní játra na povrchu lehce nařežeme do mřížky. Zprudka je opečeme z obou stran na pánvi bez tuku. Croisanty vysušíme v troubě. Pak je nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme na strouhanku. Na talíř servírujeme plátky karamelizovaných hrušek, opečená kachní játra foie gras, opečenou briošku a hruškové pyré. Posypeme strouhankou z croisantů. Ozdobíme bylinkami.
Ingredience
Hrušky, cukr, bílé víno, brioška, přepuštěné máslo, kachní játra foie gras, croisanty, bylinky na ozdobu
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Krále Šumavy nezastřelili. Dožil se 71 let
52 673 zhlédnutí -
Chorvatsko. Pozlacené záchody v luxusním kempu
3 297 zhlédnutí -
Nebojte se kojeneckého plavání!
13 312 zhlédnutí -
Entlebušský salašnický pes: přítel se sloní pamětí
8 272 zhlédnutí -
Šmíroval ženu u bazénu dronem. Reakce byla rychlá
268 713 zhlédnutí -
Bára Rektorová - Královna sushi
4 857 zhlédnutí -
Karolína Peake: S Bártou až za hranice bláznovství
59 647 zhlédnutí -
Mýty opředená kastrace: co byste o ní měli vědět?
6 512 zhlédnutí -
Bubílková o Šimkovi: Chtěla jsem, aby opustil ženu
105 907 zhlédnutí -
Je hokejista Vladimír Růžička pirát i za volantem?
26 425 zhlédnutí -
Tohle není koláž. Kajínek se asi zbláznil
329 179 zhlédnutí -
Zimní inspekce v Peci měla problém s parkováním
7 975 zhlédnutí -
Syn Brodského o otci: V černém humoru mě porazil
13 685 zhlédnutí -
Oblékni se stylově za pár korun podle Gwyneth
2 751 zhlédnutí -
Protržená česká přehrada je pomníkem veliké tragédie
100 715 zhlédnutí -
Místo pochvaly smích: fotka, která obletěla Česko
67 012 zhlédnutí -
Jste single? Nevíte si někdy doma rady? Buďte fklidu!
20 840 zhlédnutí -
Módní peklo: To nejhorší z našich ulic
246 708 zhlédnutí -
Krajčo odmítl dohrát divadlo:Může za to politika?
37 996 zhlédnutí -
Motorka letí nad letadlem. Kdo je větší blázen?
7 160 zhlédnutí -
Kila navíc nevadí, chybějící podprsenka ano
105 895 zhlédnutí -
Burger bez zbytečného nádobí
6 974 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer. Co by bylo, kdyby nebyl papír
83 597 zhlédnutí -
Krutá změna v chování mužů. Kráska vs šeredka
139 054 zhlédnutí -
Zimní inspekce hodnotila oblíbený areál Samkové
5 532 zhlédnutí -
Jak si užít Amsterdam. Tereza je fklidu!
4 493 zhlédnutí -
Návod na uspávání dítěte: proč už nespíš ty sígře?
44 476 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí