Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.
Ingredience
Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián
pyré:
oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana
glazovaná zelenina:
oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole
Postup
Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.
Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.
Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Livia Klausová: smrt otce i život v dětském domově
27 698 zhlédnutí -
Neurolog: Viděl jsem Prostřeno, ten kluk to hrál
125 356 zhlédnutí -
Půlka zadku z kalhot? To opravdu není sexy
126 473 zhlédnutí -
Zvířata ve vězení? Zatkli kozu i kočku pašeračku
7 581 zhlédnutí -
Česká baletka zaplatila za slávu dvanácti operacemi
37 139 zhlédnutí -
Módní peklo: Jak vypadají příliš průsvitné legíny?
56 117 zhlédnutí -
Kolik lidí je na světě ve vězení? Miliony
7 383 zhlédnutí -
První výbavička pro miminko - co, proč a za kolik?
66 276 zhlédnutí -
Filmové chyby: v Pánu prstenů jsou jako od čaroděje
16 581 zhlédnutí -
Milenky Havla: Dělají si jméno na jeho hrobě
12 262 zhlédnutí -
Nejstarší stavba v ČR ukrývá tajemný autogram
78 786 zhlédnutí -
To je drzost! Zloděj se prostě schoval za dveřmi
56 197 zhlédnutí -
Jarní trendy, bez kterých se v šatníku neobejdete!
27 526 zhlédnutí -
S granátem v kapse zažil Písařík poprvé strach
5 429 zhlédnutí -
Rokytnice - ráj lyžařů. Potvrdila to zimní inspekce?
5 396 zhlédnutí -
Kroutí se ti hadice? Zde se dozvíš nejvíce
16 730 zhlédnutí -
Sexy Verešová: budoucí hvězda Pobřežní hlídky?
68 955 zhlédnutí -
Motorkář-hrdina: dohnal a srazil zloděje
37 519 zhlédnutí -
Nejtragičtější požár v dějinách ČR, 9 mrtvých
11 908 zhlédnutí -
Které plemeno je skvělým dětským terapeutem?
53 343 zhlédnutí -
Kde Ruda z Ostravy vydělal na BMW i8?
235 506 zhlédnutí -
Co by bylo, kdyby nebyly dveře
116 642 zhlédnutí -
Na zvířata v Olomouci z 30 metrů nad zemí
2 261 zhlédnutí -
Push-upky udělají zázrak s každou velikostí prsou
64 187 zhlédnutí -
Módní peklo: kalhotové mámení a hrozivý zářez
40 650 zhlédnutí -
Škola jógy: Pevné nohy - základ vaší stability
5 460 zhlédnutí -
Měla slavná vražda v Polné rituální pozadí?
62 304 zhlédnutí -
Žít začala ve 40. Otěhotněla a založila firmu
5 661 zhlédnutí -
Připraví pes na dítě? Nesmysl, říká moderní fotr
8 892 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 179 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí