Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
Dýňová polévka podle šéfkuchaře Petra Vláska je sama o sobě fantastická. K absolutní dokonalosti jí však přivedou kachní krokety.
Ingredience
Dýně Hokaido, olivový olej, sůl, česnek, mrkev, rostlinný olej, cibule, kari pasta, kokosové mléko, dýňová semínka, dýňový olej, klíčky
Kachní krokety: kachní stehno, sůl, drcený kmín, smetana, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup
Z dýně vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Kostky dýně dáme do pekáče. Pokapeme olejem, osolíme a přidáme podrcené stroužky česneku. Kachní stehno na krokety osolíme a posypeme kmínem. Přidáme do pekáče k dýni. Pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 75 minut, až bude dýně i kachna měkká. Mrkev nakrájíme na púlkolečka a orestujeme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme kari pastu. Krátce orestujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme. Přidáme opečenou dýni a vaříme asi 20 – 25 minut. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Upečené a vychladlé kachní stehno obereme. Maso rozmixujeme. Přidáme smetanu, špetku soli a rozšlehané vejce a rozmixujeme. Z kachní fáše vytvoříme kuličky a obalíme je ve strouhance. Usmažíme je v oleji dozlatova a necháme okapat na ubrousku. Krokety servírujeme s dýňovou polévkou. Ozdobíme praženými dýňovými semínky, dýňovým olejem a klíčky.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Ivan Jonák: Z vrcholu na úplné dno
54 780 zhlédnutí -
Zloděj šel krást, za pár vteřin přišel o kolo
11 890 zhlédnutí -
Pistole proti páčidlu: zloději měli smůlu
16 030 zhlédnutí -
Cornish rex: kočka s psí povahou a ovčí srstí
8 346 zhlédnutí -
Filmové chyby: Marečku, podejte mi pero!
146 578 zhlédnutí -
Česká rarita. Samoobslužný lesní bar bez dozoru
11 652 zhlédnutí -
Cimický: Na čem může Kajínek ztroskotat
8 440 zhlédnutí -
Božský Kája je jen jeden. Jak bude vypadat v muzeu
1 487 zhlédnutí -
DJ Mike Trafik: 695 koní a nehoda v opilosti
37 145 zhlédnutí -
Pedro: Manželky jsem střídal, to se na Kubě stává
13 553 zhlédnutí -
Upír Krejčí: Udělal jsem cizí ženě dítě na přání
20 595 zhlédnutí -
6 nejdrsnějších vězení na světě
44 257 zhlédnutí -
A bude hůř! Za pád dvojčat může FBI a CIA
18 819 zhlédnutí -
Brichta: Nejsem ožrala, spadl jsem v metru
36 078 zhlédnutí -
Pes z útulku není problém. Co od něj můžete čekat?
7 291 zhlédnutí -
7 měst s nejhorší MHD na světě
8 059 zhlédnutí -
Hrad Potštejn ukrývá poklad. Nebyl zatím nalezen
12 367 zhlédnutí -
7 šokujících faktů o lidském těle
26 850 zhlédnutí -
Rus přetáhl policajta lopatou. Co se stalo pak?
359 784 zhlédnutí -
6 světových hvězd, které jsou ve skutečnosti chudé
126 770 zhlédnutí -
Módní peklo: Někteří Češi v létě ztrácí soudnost
361 614 zhlédnutí -
Krásná herečka je stále single. Proč?
7 392 zhlédnutí -
Sibiřská kočka: mazlíček s kouzlem divokého zvířete
17 238 zhlédnutí -
Jak schovat větší bříško po Vánocích
37 880 zhlédnutí -
Sledovačka Borhyové. Kde udělali s milencem chybu?
61 117 zhlédnutí -
Tvrdý osud Masarykovy ženy: smrt dětí i šikana
24 088 zhlédnutí -
Cvičíme s Jiřím Paroubkem: Buďte jako sbíječka
19 284 zhlédnutí -
Švédsko: Žhář zapálil prodejnu aut, ale i sám sebe
12 703 zhlédnutí -
Jak na suché a popraskané ruce
18 593 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 180 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí