Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
Kapusta ve špenátové palačince zní opravdu netradičně. Avšak společně s na másle pečeným candátem, zjistíte o jak dokonalou kombinaci jde.
Smetanová kapusta v palačince s candátem a omáčkou
Kapustu nakrájíme na menší kostky. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku a přidáme nakrájenou kapustu. Krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, až bude kapusta měkká.
Na palačinkové těsto rozmixujeme ponorným mixérem mléko, vejce, hladkou mouku a špenátové listy. Po odležení z něj usmažíme palačinku.
Na čabajkovou omáčku orestujeme čabajku nakrájenou na nudličky. Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pak zalijeme demi glace, opepříme a necháme na mírném ohni zredukovat.
Kůži na filetu candáta nařízneme. Filet osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme filet kůží dolu a opékáme asi 2 minuty.
Při servírování zabalíme do palačinky smetanovou kapustu. Na talíři k naplněné palačince přidáme orestovaného candáta, orestovaný kadeřávek a rozebranou růžičkovou kapustu. Přelijeme čabajkovou omáčkou. Ozdobíme koprem a výhonky.
Ingredience:
Kapustu, máslo, nakrájenou šalotku, smetanu, sůl, pepř
Na palačinku: mléko, vejce, hladkou mouku, špenátové listy, máslo na smažení
Na čabajkovou omáčku: čabajku, bílé víno, demi glace, pepř
Na dokončení a ozdobu: filet candáta s kůží, sůl, pepř, olivový olej, máslo, kadeřávek a růžičkovou kapustu, kopr a výhonky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Přešlapy slavných: 100% nevkus na červeném koberci
12 677 zhlédnutí -
Matěj Ruppert: Pro rodinu jedině třílitr
113 797 zhlédnutí -
Zločinec se málem utopil - během silniční honičky
11 866 zhlédnutí -
Zkuste volný romantický culík, který opravdu drží
37 858 zhlédnutí -
Filmové chyby: Discopříběh a hity Michala Davida
126 601 zhlédnutí -
Saše je 15 a ví, že bojuje o život
8 324 zhlédnutí -
Nerozluštěné záhady, které lidem nedají spát
14 277 zhlédnutí -
Zkuste s magnety super triky pro kutily
11 408 zhlédnutí -
Tajní ochránci nacistů: kdo kryje Hitlerovy vrahy?
23 324 zhlédnutí -
8 tipů, jak v novém roce ušetřit co nejvíc peněz
16 528 zhlédnutí -
Jak vybrat hmoždinky do sádrokartonu? Podívejte se
9 588 zhlédnutí -
Zápotocká: podílela se na štvanici na Slánského
19 448 zhlédnutí -
5 největších mýtů o mikulášských tradicích
8 871 zhlédnutí -
Jak na vzdušný účes? Foukejte proti logice
42 341 zhlédnutí -
Když spravedlnost bolí
139 387 zhlédnutí -
Šílená přestřelka: Lupič proti bankovní ochrance
27 186 zhlédnutí -
Úřednice vyměnila kancelář za krávy na Zélandu
15 596 zhlédnutí -
Jarní trendy, bez kterých se v šatníku neobejdete!
27 526 zhlédnutí -
Krásy hlavního města Ibiza ve dne i noční mejdan
822 zhlédnutí -
Filmové chyby: Kolik štrúdlů snědli Páni kluci?
18 295 zhlédnutí -
Riskantní tah: Zločinec na útěku vběhl na dálnici
25 230 zhlédnutí -
Exkluzivní záběry Farné z hodiny zpěvu
6 836 zhlédnutí -
Řetěz a brzdy. Věnujte se svému kolu
32 655 zhlédnutí -
Češi a Slováci na Kubě: V ráji se srpem a kladivem
6 373 zhlédnutí -
Lovci kovů z ciziny útočí. Moc IQ ale nepobrali
129 045 zhlédnutí -
Jeden z nejstarších mostů v Evropě je v ČR
12 196 zhlédnutí -
Parníkem z Troje až do centra Prahy za 7 min
1 426 zhlédnutí -
Okouzlete romantickým čelenkovým účesem
18 451 zhlédnutí -
10 faktů o šíleném sovětském diktátorovi
27 289 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 173 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 019 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 397 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 474 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 994 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí