• Zpravodajství
  • Živě
  • Slow
  • Pořady
  • Rozstřel
  • iDNES KINO

  • Sdílet video

    Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí

    Kapusta ve špenátové palačince zní opravdu netradičně. Avšak společně s na másle pečeným candátem, zjistíte o jak dokonalou kombinaci jde.

    Smetanová kapusta v palačince s candátem a omáčkou

    Kapustu nakrájíme na menší kostky. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku a přidáme nakrájenou kapustu. Krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, až bude kapusta měkká.

    Na palačinkové těsto rozmixujeme ponorným mixérem mléko, vejce, hladkou mouku a špenátové listy. Po odležení z něj usmažíme palačinku.

    Na čabajkovou omáčku orestujeme čabajku nakrájenou na nudličky. Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pak zalijeme demi glace, opepříme a necháme na mírném ohni zredukovat.

    Kůži na filetu candáta nařízneme. Filet osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme filet kůží dolu a opékáme asi 2 minuty.

    Při servírování zabalíme do palačinky smetanovou kapustu. Na talíři k naplněné palačince přidáme orestovaného candáta, orestovaný kadeřávek a rozebranou růžičkovou kapustu. Přelijeme čabajkovou omáčkou. Ozdobíme koprem a výhonky.

    Ingredience:
    Kapustu, máslo, nakrájenou šalotku, smetanu, sůl, pepř

    Na palačinku: mléko, vejce, hladkou mouku, špenátové listy, máslo na smažení

    Na čabajkovou omáčku: čabajku, bílé víno, demi glace, pepř

    Na dokončení a ozdobu: filet candáta s kůží, sůl, pepř, olivový olej, máslo, kadeřávek a růžičkovou kapustu, kopr a výhonky

    Sezónní kuchařka s AvantGarde

    Režie: Matěj Liška

    Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda

    Střih: Miloslav Liška

    © 2016 MAFRA, a.s.

    Komentáře

    Další videa