Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
Chcete potěšit své blízké jejich oblíbeným dezertem a zároveň je překvapit nevšední kulinářskou kreací? Udělejte jim rozebraný závin s konfitem z jablek.
Ingredience
Krupicový cukr, bílé víno, jablka Granny Smith, listové těsto, vejce na potření, moučkový a vanilkový cukr na obalení, plnotučný tvaroh, moučkový cukr, mletá skořice, smetana, restované vlašské ořechy, máta na ozdobu, na karamelovou omáčku: karamel z karamelizovaných jablek, smetana
Postup
Krupicový cukr roztavíme na karamel. Karamel zalijeme bílým vínem a necháme chvilku svařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do karamelu a při nízké teplotě 5 minut v karamelu dusíme. Pak jablka vyndáme z karamelu a necháme okapat na ubrousku.
Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehanými vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 5 minut, dozlatova. Po upečení tyčinky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rozšleháme tvaroh a moučkovým cukrem, mletou skořicí a smetanou.
Na karamelovou omáčku použijeme karamel z jablek, přidáme smetanu a necháme svařit na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme skořicový tvaroh, v karamelu konfitovaná jablka, karamelovou omáčku a tyčinky z listového těsta a podrcené vlašské ořechy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Hrad Potštejn ukrývá poklad. Nebyl zatím nalezen
12 367 zhlédnutí -
Smrt, alkohol a dluhy. Stále hledá toho pravého
2 463 zhlédnutí -
Jako zázrakem unikl Lustig smrti v Dachau
5 666 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
1 039 zhlédnutí -
Pokus o maxiskok: řidič zázračně vyvázl
17 315 zhlédnutí -
Nejdražší pes světa stojí 50 milionů. Pravda, nebo lež?
23 433 zhlédnutí -
Těhotenské mýty: za velkou hlavu může pečivo
4 191 zhlédnutí -
5 způsobů, jak se přestat bát mluvit na veřejnosti
6 058 zhlédnutí -
Lepek. Nepodléháte zbytečné panice?
1 604 zhlédnutí -
Nejlepší dětské hračky? Nůž nebo spící rodič!
15 377 zhlédnutí -
Monika Absolonová na motokárách. Jen pro dospělé..
10 976 zhlédnutí -
Nekraďte auta v Brazílii! Na tyhle zločince vyběhl naháč s pistolí
113 215 zhlédnutí -
Být za hvězdu jako Mareš zvládnete za pár korun
2 013 zhlédnutí -
10 faktů o Dianě, které potvrzují její výjimečnost
18 690 zhlédnutí -
Herčík: Místo herečky účetní. Hrachovcová zuří!
11 967 zhlédnutí -
Termotriko a pohorky v Národním a další peklo
18 542 zhlédnutí -
Termokamera: krásná dívka se mění v zombie
10 687 zhlédnutí -
Chcete dokonalé řasy? Ukážeme vám, jak na to
57 945 zhlédnutí -
Černá linka s bílou otevřou vaše oči. Zkuste to
4 937 zhlédnutí -
Zemanová: věznění otce i výhrůžky únosem dcery
22 225 zhlédnutí -
Módní peklo: podprsenka do centra města není cool
132 369 zhlédnutí -
Módní peklo: smrtící sportovní elegance a dole bez
20 652 zhlédnutí -
Kabelkové módní peklo - děsivé fejky v Praze
88 807 zhlédnutí -
Když na fotbal, tak jedině na Tomáše Rosického
802 zhlédnutí -
Užít si Chorvatsko. Plachtění i kolize se záchodem
593 zhlédnutí -
Jak jednoduše udělat dobrý steak?
57 307 zhlédnutí -
Jednoduché kuře z pečící mísy
9 514 zhlédnutí -
Žádná gymnastka zatím Čáslavskou nepřekonala
14 501 zhlédnutí -
Filmové chyby a skvělý Willis ve Smrtonosné pasti
20 054 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí