Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Zabodovala by Csáková na Oscarech jako mušketýr?
5 097 zhlédnutí -
Z Telebrit: Rosol a Ochotská připravují rozvod
30 314 zhlédnutí -
Je tajemný český hrad branou do pekla?
14 155 zhlédnutí -
Nešikovný zloděj: takhle se televize nekrade!
9 420 zhlédnutí -
Vybodovaná Agáta stíhá za volantem všechno
54 723 zhlédnutí -
Češka vydělává na Zélandu peníze na čistění střev
24 923 zhlédnutí -
Válka s chlupy: jak na srst vašeho mazlíčka?
2 789 zhlédnutí -
Kajínkova vězeňská láska: Jirka mi poslal velké peníze
26 915 zhlédnutí -
Holky a nadupaný káry. To je Tuning Show v Brně
17 064 zhlédnutí -
Naučte se správně bránit pepřovým sprejem!
7 529 zhlédnutí -
Řeč těla miliardářů: co stojí za jejich úspěchem?
4 459 zhlédnutí -
6 snadných triků, jak se zbavit stydlivosti
15 531 zhlédnutí -
Česká vesnice o masopustu: masky, alkohol a orgie
43 599 zhlédnutí -
Líbejte se na Petříně. Tereza je fklidu!
2 014 zhlédnutí -
Ani džíp, ani chopper. Neuvěříte v čem přijel NOID
51 767 zhlédnutí -
Víte, jaká je nejstarší písemnost v Česku?
12 251 zhlédnutí -
Když se to zvrhne: elfí uši a lámání kostí na přání
11 859 zhlédnutí -
Češi a Slováci na Kubě: V ráji se srpem a kladivem
6 381 zhlédnutí -
Bonusový díl: Čeští senioři tahali žraloka za ocas!
16 011 zhlédnutí -
Sexy bříško po porodu
33 598 zhlédnutí -
Neničte si pleť! Naučte se vyčistit štětce na líčení.
25 711 zhlédnutí -
Šupčíkův zázrak aneb Příběh prvního českého zlata
13 396 zhlédnutí -
Jak nejlépe odličovat citlivé oční partie
25 490 zhlédnutí -
Módní peklo: uprchlice z harému a army myška
24 498 zhlédnutí -
8 tipů, jak v novém roce ušetřit co nejvíc peněz
16 528 zhlédnutí -
TOP 6 psích herců: bez koho se režiséři neobešli?
4 009 zhlédnutí -
Tereza je fklidu a má 5 tipů pro chlapy, jak připravit byt na rande
19 374 zhlédnutí -
Měděnec: tragédie, při které uhořelo 26 žen
9 536 zhlédnutí -
Čouhající zadek a prádlo zaříznuté do špeků
135 440 zhlédnutí
-
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 179 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí