Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
Jemná chuť lososa, výrazné aroma citrusů jsou základními předpoklady pro neskutečně lahodnou a lehkou večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který si zamilujete.
Opečený losos marinovaný v citrusech s omáčkou vierge, pečeným bramborem a špenátem
Na marinádu smícháme krystalový cukr, sůl, oloupaný grep nakrájený na čtvrtiny, oloupaný pomeranč nakrájený na čtvrtky a nasekaný koriandr. Porci lososa vložíme do připravené marinády a necháme ho 30 minut marinovat v pokojové teplotě.
Mezi tím dáme do osolené vody vařit brambory ve slupce.
Na omáčku vlijeme do kastrůlku olivový olej. Přidáme do něj najemno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a olivy, citronovou kůru, poloviny cherry rajčat, citronovou šťávu, kapary se stopkou překrájené na poloviny. Zahřejeme, osolíme a promícháme. Těsně před podáváním do omáčky vsypeme nasekanou pažitku.
Namarinovaného lososa zprudka opečeme z obou stran v pánvi s olivovým olejem. Pak ho dáme dopéct do trouby.
Uvařené brambory překrájíme na poloviny a opečeme v rozpáleném oleji nejprve rozkrojenou částí dolu. Pak je otočíme a dopečeme. Necháme je okapat na ubrousku.
Nakonec připravíme špenát. V kastrůlku na olivovém oleji necháme krátce zpěnit na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme špenát a krátce ho v oleji spaříme.
Na talíř servírujeme špenát a opečené brambory, na ně položíme lososa a přelijeme omáčkou. Ozdobíme čerstvým koprem a klíčky.
Ingredience
Krystalový cukr, sůl, oloupaný grep, oloupaný pomeranč, čerstvý koriandr, filet lososa bez kůže, olivový olej, brambory ve slupce, česnek nakrájený na plátky, listový špenát, kopr a klíčky na ozdobu
Na omáčku: olivový olej, najemno nakrájenou šalotku, podrcený česnek, citronovou kůru a šťávu, cherry rajčata nakrájená na poloviny, kapary se stopkami nakrájené na poloviny, nasekaná pažitka, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Kdyby Češi bojovali: jaká by byla válka s Hitlerem?
178 882 zhlédnutí -
Nohy jako krůtí rolka a další humus boty v ulicích
70 551 zhlédnutí -
O zvláštní energii na Zvíkově vědí filmaři své
39 194 zhlédnutí -
Opuštěná nemocnice je jak z hororu
25 341 zhlédnutí -
10 nejdivnějších zlozvyků turistů. Děláte to taky?
107 146 zhlédnutí -
Slepce podvádí dívka před zraky okolí. Co vy na to?
28 211 zhlédnutí -
Řeč těla miliardářů: co stojí za jejich úspěchem?
4 459 zhlédnutí -
Na Pardubicku našli podivná těla. Šlo o upíry?
133 450 zhlédnutí -
Milenky Havla: Dělají si jméno na jeho hrobě
12 262 zhlédnutí -
Deštné: super lyžování i jídlo za lidové ceny
695 zhlédnutí -
Nádhera na Bali. Záchod pod širým nebem
7 162 zhlédnutí -
7 nejpodivnějších lékařských diagnóz
12 363 zhlédnutí -
Naučte se používat vrtuli
113 349 zhlédnutí -
Ideální psí plemena ke starším lidem. TOP 5
45 045 zhlédnutí -
Jak dlouho trvá šestinedělí?
35 766 zhlédnutí -
Vyzkoušejte retro gumičku na jednoduchý drdol
39 788 zhlédnutí -
BCM. Nahé sexy tanečnice a pěna plná Angličanů
16 351 zhlédnutí -
Snažila se být originální, skončila v ledové vodě
18 533 zhlédnutí -
Miss Jandová je na psychiatrii: Mohly za to dluhy?
69 871 zhlédnutí -
Zimní inspekce v Peci měla problém s parkováním
7 975 zhlédnutí -
Jak nezabít šéfa a dostat přidáno
3 792 zhlédnutí -
TOP 6 psích hvězd: kvůli slávě končí na ulici
5 466 zhlédnutí -
Vaječná smršť pod kolem našeho válce. Jak dopadla?
1 507 zhlédnutí -
Filmové chyby: S čerty nejsou žerty
108 829 zhlédnutí -
Alternativní Češi v Austrálii. Děti neočkují
88 722 zhlédnutí -
Jak si po ránu poradit s účesem? Chytře a snadno
17 945 zhlédnutí -
10 faktů o Titaniku, které vám dosud nikdo neřekl
132 818 zhlédnutí -
Jak léčí šamani v Amazonském pralese?
3 446 zhlédnutí -
Filmové omyly: Dívka na koštěti pár chyb vyčarovala
30 337 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí