Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
Šéfkuchař restaurace AvantGarde Petr Vlásek přichází se svým dokonale vyváženým receptem na Marinovanou červenou řepu s kroketami z kozího sýra.
Ingredience
červená řepa
voda
červený vinný ocet
cukr
nové koření
hřebíček
olivový olej
majonéza
salátové listy
Krokety: kozí sýr
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
panko strouhanka
olej na smažení
Na nálev svaříme vodu s červeným vinným octem, cukrem, novým kořením, celou skořicí a hřebíčkem.
Řepu očistíme, nakrájíme na plátky a vykrájíme z nich kolečka. Zbylé ořezy řepy nakrájíme kousky, ze kterých budeme připravovat pyré.
Vroucí nálev scedíme a rozdělíme do dvou kastrůlků. V jednom povaříme vykrájená kolečka řepy. V druhém uvaříme doměkka kousky na pyré.
Mezi tím připravíme krokety z kozího sýra. Kozí sýr nakrájíme na kousky a v misce rozmačkáme. Dochutíme ho pepřem a solí. Rozmícháme a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, vejci a panko strouhance a usmažíme v oleji.
Uvařené kousky řepy scedíme z nálevu a rozmixujeme na pyré.
Nálev z řepy zredukujeme. Část vyšleháme s olejem na dresink. V dresinku 20 minut marinujeme uvařená kolečka.
Majonézu smícháme se zbytkem zredukovaného nálevu.
Pak servírujeme krokety z kozího sýra s červenou řepou, pyré, majonézou a salátovými listy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Kolik si vydělávají pornoherci v Česku?
472 594 zhlédnutí -
Z dětské filmové hvězdy je úspěšný podnikatel
34 736 zhlédnutí -
Souboj o puk stál českou hokejovou hvězdu život
170 939 zhlédnutí -
Filmové chyby Titanic nepotopí, ale jsou tam
15 769 zhlédnutí -
Před ženami utíkal Neckář do hodinového hotelu
16 537 zhlédnutí -
Nostalgie při přestávce s koťaty. Pamatujete?
6 975 zhlédnutí -
Tři vlasy v sešrotovaném autě usvědčily vraha
14 005 zhlédnutí -
Za nechtěné dárky utratíme ročně 700 milionů liber
584 zhlédnutí -
V lese nedaleko Pacova uslyšíte sténání trpících
19 152 zhlédnutí -
Škola manikúry – jak na záděry
36 968 zhlédnutí -
Dan Přibáň a Trabant, který projel celý svět
24 113 zhlédnutí -
Jak vypadá rekord v umělém dýchání koni?
14 636 zhlédnutí -
Mravenčí války jsou stejně děsivé jako ty lidské
33 087 zhlédnutí -
Herec Martin Písařík na dně svých sil. Zvládne to?
31 121 zhlédnutí -
10 faktů o kocovině, které vám pomohou a jistě je oceníte
26 326 zhlédnutí -
Domácí práce muže na mateřské
12 251 zhlédnutí -
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
WC pro lyžaře v Peci? To je síla
5 916 zhlédnutí -
Voda na Zemi vysychá. Bude to konec lidstva?
19 258 zhlédnutí -
Tipy na halloweenské dekorace. Tereza je fklidu!
8 016 zhlédnutí -
Herec Filipovský byl svědkem řady sebevražd
94 305 zhlédnutí -
Šok pro řidiče: uprostřed silnice si hrálo dítě
8 835 zhlédnutí -
Skvělý herec Libíček zemřel kvůli strachu z lékařů
15 725 zhlédnutí -
Řepka utekl z natáčení. Kristelová mu zakázala mluvit
113 809 zhlédnutí -
Koupání v Rokycanech: bezva bazén, málo stánků
1 383 zhlédnutí -
Radikální proměna: Cítím se o 10 kilo lehčí
28 373 zhlédnutí -
Šárka Grossová: "Peníze z účtu nám nezmizely!"
103 195 zhlédnutí -
Mekongský bobtail: pes v kočičím těle
12 494 zhlédnutí -
Práce snů: pandí chůva a testovač vibrátorů
4 415 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 172 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 018 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 396 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 474 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 994 zhlédnutí