• Zpravodajství
  • Živě
  • Slow
  • Pořady
  • Rozstřel
  • iDNES KINO

  • Sdílet video

    Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra

    Šéfkuchař restaurace AvantGarde Petr Vlásek přichází se svým dokonale vyváženým receptem na Marinovanou červenou řepu s kroketami z kozího sýra.

    Ingredience
    červená řepa
    voda
    červený vinný ocet
    cukr
    nové koření
    hřebíček
    olivový olej
    majonéza
    salátové listy
    Krokety: kozí sýr
    pepř
    sůl
    hladká mouka
    vejce
    panko strouhanka
    olej na smažení

    Na nálev svaříme vodu s červeným vinným octem, cukrem, novým kořením, celou skořicí a hřebíčkem.
    Řepu očistíme, nakrájíme na plátky a vykrájíme z nich kolečka. Zbylé ořezy řepy nakrájíme kousky, ze kterých budeme připravovat pyré.

    Vroucí nálev scedíme a rozdělíme do dvou kastrůlků. V jednom povaříme vykrájená kolečka řepy. V druhém uvaříme doměkka kousky na pyré.

    Mezi tím připravíme krokety z kozího sýra. Kozí sýr nakrájíme na kousky a v misce rozmačkáme. Dochutíme ho pepřem a solí. Rozmícháme a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, vejci a panko strouhance a usmažíme v oleji.

    Uvařené kousky řepy scedíme z nálevu a rozmixujeme na pyré.
    Nálev z řepy zredukujeme. Část vyšleháme s olejem na dresink. V dresinku 20 minut marinujeme uvařená kolečka.

    Majonézu smícháme se zbytkem zredukovaného nálevu.

    Pak servírujeme krokety z kozího sýra s červenou řepou, pyré, majonézou a salátovými listy.

    Sezónní kuchařka s AvantGarde

    Režie: Matěj Liška

    Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda

    Střih: Miloslav Liška

    © 2016 MAFRA, a.s.

    Komentáře

    Další videa