Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Další videa
-
-
Tipy na halloweenské dekorace. Tereza je fklidu!
8 016 zhlédnutí -
Jozef: Kuba mě naučila neplánovat a přežít den
5 382 zhlédnutí -
Heidi Janků: Proč jsem nikdy neměla děti
158 008 zhlédnutí -
-
Upravte si vlasy pomocí kancelářské sponky
55 932 zhlédnutí -
Továrna na sny v číslech, které vás překvapí
1 383 zhlédnutí -
Toto jsou psí plemena s nejpevnějším zdravím
40 067 zhlédnutí -
Když na fotbal, tak jedině na Tomáše Rosického
802 zhlédnutí -
Pohroma zelené flotily na jezu v Českém Krumlově
85 011 zhlédnutí -
LSD: halucinogen, který vás může dovést až do pekla
18 123 zhlédnutí -
Křečové žíly. Nepodceňujte jejich léčbu
7 996 zhlédnutí -
Nehoda Václava Vydry: prokouslý jazyk a prasklá čéška
26 007 zhlédnutí -
Válec vs Coca Cola: zvítězí plech, nebo plast?
29 486 zhlédnutí -
Na motorce z Aše do Aše za 10 dnů v 10 minutách
4 617 zhlédnutí -
V roce 1953 se Škodováci vzbouřili. Msta přišla vzápětí
46 442 zhlédnutí -
Které logo spojují lidé s Kukluxklanem?
13 109 zhlédnutí -
Riskantní tah: Zločinec na útěku vběhl na dálnici
25 230 zhlédnutí -
Záchrana nebo záhuba? Kdy a jak ježkům pomoci
3 442 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
1 712 zhlédnutí -
Zloděj „génius“ při rozbíjení okna omráčil cihlou sebe i svého komplice
104 126 zhlédnutí -
Syn Morávkové dělá ve Varech za kasou. Nemá na lístek?
14 479 zhlédnutí -
Vlčí jámy na Karlovarsku skrývají jeskynní led
14 199 zhlédnutí -
Plné a smyslné rty pomocí stínování
5 494 zhlédnutí -
A bude hůř! Na Měsíc měl letět Menšík
29 827 zhlédnutí -
Helena Vondráčková se smířila s rozkolem v rodině
125 331 zhlédnutí -
Ragbistky po sobě střílí a strhávají si masku
2 768 zhlédnutí -
Natáčení filmu Světáci: herci se hádali o auto
12 523 zhlédnutí -
Uvízl vám špunt v lahvi? Víme, jak s ním ven
110 345 zhlédnutí
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 297 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 529 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 372 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
10 308 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 297 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 956 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 852 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 153 zhlédnutí