Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
Pyré nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte zdravou a velmi chutnou variantu z celeru. Takový krém skvěle doplní uzený hovězí maso.
Celer nakrájíme na kostičky. 2/3 celerových kostek dáme do kastrůlku se smetanou. Osolíme a vaříme doměkka. Uvařený celer i se smetanou rozmixujeme na pyré.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce se zbylým celerem a zalijeme vodou. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu. Uzený hovězí jazyk překrojíme na menší kusy a vložíme do horkého vývaru. Jazyk vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Z měkkého jazyka odřízneme kůži a maso nakrájíme na kusy. Kusy jazyka povaříme v omáčce demi glace s lanýžovým olejem.
Na přílohu rozdělíme brokolici a květák na menší růžičky. Ve vroucí osolené vodě je povaříme asi 2 minuty. Pak růžičky zeleniny scedíme a krátce orestujeme na přepuštěném másle. Osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme celerové pyré, povařený hovězí jazyk a na másle orestovanou zeleninu. Ozdobíme celerovými chipsy a čerstvými bylinkami.
Ingredience:
Celer, smetana, sůl, pepř, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, uzený hovězí jazyk, demi glace, lanýžový olej, celerové chipsy, bylinky
Na přílohu: brokolice, květák, přepuštěné máslo, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Super střih, který můžete nosit 100x jinak
57 738 zhlédnutí -
Adventní věnec za 5 minut. Tereza je fklidu!
7 883 zhlédnutí -
Vlnité vlasy snadno a rychle
158 196 zhlédnutí -
Kristýna Kočí: Už nejsem blonďatá bestie
172 205 zhlédnutí -
Mladík ignoroval policejní zátarasy, přišel o auto
29 381 zhlédnutí -
Víte, jaká byla nejvyšší výhra v loterii?
9 149 zhlédnutí -
Chile: co musíte vidět a kde se nejlíp vykoupat
8 193 zhlédnutí -
Kterou krásku s výstavním poprsím pozlobil ručník?
44 977 zhlédnutí -
Romský hudební génius na nejprestižnější škole světa
36 757 zhlédnutí -
Výborné domácí sirupy na kašel za babku!
35 737 zhlédnutí -
Furt rodím, nebo kojím. Hlášky čerstvých maminek
219 360 zhlédnutí -
Svatební šaty pro těhotné
30 218 zhlédnutí -
Tanec jí zachránil život i když je na vozíku
4 652 zhlédnutí -
Jak se navždy zbavit suchých a rozpraskaných rtů
67 278 zhlédnutí -
Zrće beach. Nekonečná party na chorvatské Ibize
14 190 zhlédnutí -
6 nejšílenějších oslav dětí z hvězdných rodin
7 355 zhlédnutí -
Balóny, krátery, sešitá prsa: když chirurgové řádí
64 064 zhlédnutí -
Tragédie Husákových žen: obě zemřely předčasně
10 314 zhlédnutí -
Japonec utekl od nevěrnice a hledá Češku
2 864 zhlédnutí -
Frajírek v BMW předjížděl zprava. Potrestal se sám
135 316 zhlédnutí -
TOP 6 plemen, která mají recept na nesmrtelnost
12 150 zhlédnutí -
Karpeta: Otevřeně o politikaření v Microsoftu
4 437 zhlédnutí -
Síla 20 tun proti puku. Kdo zvítězí?
6 175 zhlédnutí -
Muž, který hlídal nejnebezpečnější lidi v Austrálii
135 863 zhlédnutí -
TV pořad na který se nikdo nedívá
15 020 zhlédnutí -
Režisérka Sedláčková jedla v emigraci psí jídlo
3 897 zhlédnutí -
Audi A5, Sebastian a jeho alter ego "Frank"
18 805 zhlédnutí -
Voják královské gardy udeřil turistku. Oprávněně?
160 855 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 180 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí