Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.
Ingredience
Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián
pyré:
oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana
glazovaná zelenina:
oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole
Postup
Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.
Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.
Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Zloději měli falešné pistole. Policista skutečnou
53 267 zhlédnutí -
Nejvýše položené WC u nás dáte jen s pivem Paroháč
5 899 zhlédnutí -
Nejdražší pes světa stojí 50 milionů. Pravda, nebo lež?
23 433 zhlédnutí -
Nehoda Václava Vydry: prokouslý jazyk a prasklá čéška
26 007 zhlédnutí -
Nádhera na Bali. Záchod pod širým nebem
7 160 zhlédnutí -
Kamera v záběru a další průšvihy v Šakalích létech
22 513 zhlédnutí -
Tomáš Řepka: Kristelovou jsem sbalil na čokoládu
79 134 zhlédnutí -
Jak se dostat do těch nejlepších klubů na Ibize?
5 869 zhlédnutí -
Za odporné WC v centru Prahy zaplatíte balík
5 526 zhlédnutí -
Válka nervů: prodavač zahnal lupiče pohledem
26 082 zhlédnutí -
Vary: Kdo byl nejarogantnější na červeném koberci?
13 260 zhlédnutí -
Best of Telebrity: Celulitida v českém modelingu
65 108 zhlédnutí -
Mareš má problém. Chytili ho za rychlost
20 343 zhlédnutí -
Je drsné vidět oko zevnitř. Zvládnete to?
12 756 zhlédnutí -
10 věcí o zvířecím sexu, které vám vezmou dech
38 304 zhlédnutí -
Pro otrlé: bojovníci MMA versus chilli challenge
12 158 zhlédnutí -
Super trik na loupání česneku. Zkuste ho
28 161 zhlédnutí -
Uranové doly se staly osudnými tisícům vězňů
4 311 zhlédnutí -
Kosatky. Mořský predátor, který pomáhá lidem lovit
3 587 zhlédnutí -
Jsou WC na Matějské jako zámek hrůzy?
2 299 zhlédnutí -
Německý boxer: neúnavný bojovník proti smutku
6 230 zhlédnutí -
Moderátorské eso Karel Voříšek a jeho luxusní Volvo
47 471 zhlédnutí -
Co by bylo, kdyby na světě nebyly hřebíky
162 872 zhlédnutí -
Tři tipy na Valentýna. Tereza je fklidu!
13 624 zhlédnutí -
Takhle fandí Češi. Pekelná hokejová atmosféra
6 015 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
718 zhlédnutí -
Šestiletý autistický syn změnil manažerce život
5 261 zhlédnutí -
Ornela opět šokuje. Má nového koníčka
64 588 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 179 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí