Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
Dýňová polévka podle šéfkuchaře Petra Vláska je sama o sobě fantastická. K absolutní dokonalosti jí však přivedou kachní krokety.
Ingredience
Dýně Hokaido, olivový olej, sůl, česnek, mrkev, rostlinný olej, cibule, kari pasta, kokosové mléko, dýňová semínka, dýňový olej, klíčky
Kachní krokety: kachní stehno, sůl, drcený kmín, smetana, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup
Z dýně vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Kostky dýně dáme do pekáče. Pokapeme olejem, osolíme a přidáme podrcené stroužky česneku. Kachní stehno na krokety osolíme a posypeme kmínem. Přidáme do pekáče k dýni. Pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 75 minut, až bude dýně i kachna měkká. Mrkev nakrájíme na púlkolečka a orestujeme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme kari pastu. Krátce orestujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme. Přidáme opečenou dýni a vaříme asi 20 – 25 minut. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Upečené a vychladlé kachní stehno obereme. Maso rozmixujeme. Přidáme smetanu, špetku soli a rozšlehané vejce a rozmixujeme. Z kachní fáše vytvoříme kuličky a obalíme je ve strouhance. Usmažíme je v oleji dozlatova a necháme okapat na ubrousku. Krokety servírujeme s dýňovou polévkou. Ozdobíme praženými dýňovými semínky, dýňovým olejem a klíčky.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Zkuste super trik na efektní čelenkový účes
82 563 zhlédnutí -
Karolína Peake: S Bártou až za hranice bláznovství
59 647 zhlédnutí -
Zoufalý Zvěřina. Prodává zbytky svého majetku
19 105 zhlédnutí -
Nákupní orgie, to je shopování v Palma de Mallorca
2 099 zhlédnutí -
Královna Instagramu: komu patří tohle luxusní tělo?
49 419 zhlédnutí -
Geniální děti: chirurgové, profesoři a teroristi
4 339 zhlédnutí -
Jak se obléknout, když máte 180 cm +
51 677 zhlédnutí -
Chladnokrevně: Vrah chtěl zabít bezdomovce
15 506 zhlédnutí -
Šílenci sáňkují na asfaltu. Skončí to tvrdým přistáním
25 489 zhlédnutí -
Překročili povolenou rychlost na bobové dráze
7 741 zhlédnutí -
Vytvořte si účes snů s měkkými volnými vlnami
36 532 zhlédnutí -
Nevábné záhyby s každým krokem a další modní peklo
18 482 zhlédnutí -
Petra Janů: po vážné nehodě řádí na pódiu
2 410 zhlédnutí -
Řepka s Kristelovou žalují Erbovou. Kvůli zubům
27 250 zhlédnutí -
Neuvěřitelné: nikdo si nevzal volnou dvoutisícovku
7 153 zhlédnutí -
Suchánek a Genzer: Co by bylo, kdyby nebylo sklo?
80 478 zhlédnutí -
Orlando Bloom řádí v Praze. Která Češka ho sbalí?
30 861 zhlédnutí -
Jak jednoduše zhubnout po porodu
11 776 zhlédnutí -
Kolik stojí nejdražší pivo na světě? Neuvěříte
15 500 zhlédnutí -
Bývalé kobky na Křivoklátě šeptají příběhy vězňů
26 181 zhlédnutí -
Co strašného vám uniklo v TV? Tchýně Štiková!
17 870 zhlédnutí -
Domácí práce muže na mateřské
12 251 zhlédnutí -
Jak jednoduše udělat dobrý steak?
57 301 zhlédnutí -
Chytli jsme Kazmu, teď za to platíme
14 893 zhlédnutí -
Zloději zpackali přepadení, kvůli ruční brzdě
16 355 zhlédnutí -
V-LOG: Létáme vysoko nad zemí
18 079 zhlédnutí -
Tři kila rtěnky?! Životní spotřeba průměrné ženy
65 640 zhlédnutí -
Dovolená na Zanzibaru bez barů? Tereza je fklidu!
4 536 zhlédnutí -
Takovou nenávist vyvolal v divácích zábavný pořad
1 836 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 172 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 018 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 396 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 994 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí