Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
Chcete potěšit své blízké jejich oblíbeným dezertem a zároveň je překvapit nevšední kulinářskou kreací? Udělejte jim rozebraný závin s konfitem z jablek.
Ingredience
Krupicový cukr, bílé víno, jablka Granny Smith, listové těsto, vejce na potření, moučkový a vanilkový cukr na obalení, plnotučný tvaroh, moučkový cukr, mletá skořice, smetana, restované vlašské ořechy, máta na ozdobu, na karamelovou omáčku: karamel z karamelizovaných jablek, smetana
Postup
Krupicový cukr roztavíme na karamel. Karamel zalijeme bílým vínem a necháme chvilku svařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do karamelu a při nízké teplotě 5 minut v karamelu dusíme. Pak jablka vyndáme z karamelu a necháme okapat na ubrousku.
Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehanými vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 5 minut, dozlatova. Po upečení tyčinky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rozšleháme tvaroh a moučkovým cukrem, mletou skořicí a smetanou.
Na karamelovou omáčku použijeme karamel z jablek, přidáme smetanu a necháme svařit na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme skořicový tvaroh, v karamelu konfitovaná jablka, karamelovou omáčku a tyčinky z listového těsta a podrcené vlašské ořechy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Dojel z Plzně do Sydney na kole
13 271 zhlédnutí -
Retro zprávy: Zastavme vulgárnosti v Čechách
116 845 zhlédnutí -
Luxusní job na Zélandu. Natěrač elektráren
13 979 zhlédnutí -
Povlečení s vámi udělá divy, nepodceňte výběr
2 761 zhlédnutí -
Poklona. Naprosto luxusní WC v centru Žiliny
3 411 zhlédnutí -
David Vávra a nejoriginálnější auto v Ukaž káru
12 639 zhlédnutí -
František Peterka se stal hercem proti své vůli
10 803 zhlédnutí -
TOP 5 psů, o kterých jste nevěděli, že léčí
12 827 zhlédnutí -
DJ Avicii: před smrtí žil s českou modelkou
23 447 zhlédnutí -
7 věcí, které se mužům ve skutečnosti líbí na ženách
48 726 zhlédnutí -
Vyrobte si sami: stylová police téměř zadarmo
16 731 zhlédnutí -
Alkoholová jízda kamionem i autobusem
8 163 zhlédnutí -
Nejděsivější záchod v Česku skončil demolicí
17 353 zhlédnutí -
Starý dům v Olomouci majitele děsil a málem zabil
22 803 zhlédnutí -
Tragédie ve Studénce: nikdo není stále potrestán
5 296 zhlédnutí -
Frajírek v BMW předjížděl zprava. Potrestal se sám
135 316 zhlédnutí -
Top 7: tato plemena mají nejrozkošnější štěňata
38 292 zhlédnutí -
Proměna: Z nenápadné brunety sexy plavovláska
183 402 zhlédnutí -
Proměna: nejprve velká odvaha, pak přišly zákazy
52 055 zhlédnutí -
Podváděná Dáda zahání chmury rychlou jízdou
29 736 zhlédnutí -
Před ženami utíkal Neckář do hodinového hotelu
16 537 zhlédnutí -
6 největších trapasů z letních festivalů
11 663 zhlédnutí -
Kristelová: Řepkovy první ženy si za spoustu věcí vážím
38 181 zhlédnutí -
Co platí na sígry aneb jak potrestat dítě
40 302 zhlédnutí -
Star Wars: Obi-Wan a Luke obětí filmových chyb
9 621 zhlédnutí -
Vyrobte si vlastní vinotéku z obyčejné palety
35 459 zhlédnutí -
10 důvodů, proč Austrálie není rájem na zemi
30 000 zhlédnutí -
Rudé smyslné rty jsou odvážné. Nebojte se jich
4 753 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí