Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
Třetí díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. Veka Penam skvěle poslouží jako základ pro špekové knedlíky. S námi to zvládnete raz dva.
K našim špekovým knedlíkům doporučujeme podávat například houbovou omáčku podle tohoto jednoduchého receptu:
250g čerstvých hub
200 ml zeleninového vývaru
4 lžíce másla
1 větší cibule
1 lžíce hladké mouky
½ lžičky drceného pepře
sůl
1 snítka čerstvého tymiánu
V hrnci rozpustíme dvě lžíce másla, nakrájíme najemno cibulku a necháme ji zesklovatět.
Houby dobře očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pak je přidáme k cibulce a zprudka osmahneme. Promícháme, osolíme a posypeme drceným kmínem. Po deseti minutách opékání přivedeme k varu, zalijeme zeleninovým a necháme mírně probublávat. Podle potřeby zahustíme středně tmavou jíškou, kterou si připravíme ze zbylého másla a hladké mouky. Nakonec podle chuti opepříme.
Hotovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem. Dozdobíme snítkou čerstvého tymiánu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Komentáře
Další videa
-
-
Tragédie Husákových žen: obě zemřely předčasně
10 315 zhlédnutí -
Naučte se elegantně nalíčit do deseti minut
24 007 zhlédnutí -
Ewa Farna. Proč (ne)žít s muzikantem?
88 679 zhlédnutí -
Top jarní trendy, které musíte mít!
63 160 zhlédnutí -
Jak zabalit dárek? Máme pár tipů
16 533 zhlédnutí -
Střelba v Uherském Brodu měla svého hrdinu
5 777 zhlédnutí -
Kolik vydělávají sexy Češky na Mallorce?
8 432 zhlédnutí -
Agresivní řidič se chtěl prát, skončil v slzách
324 174 zhlédnutí -
Chtěli unést bohatou blondýnu, manžel je převezl
162 288 zhlédnutí -
10 překvapivých plus a mínus o pivu
33 660 zhlédnutí -
Jan Hrušínský: Klinická smrt mi vrátila pokoru
43 040 zhlédnutí -
Módní peklo: provětráme podprsenku i celulitidu
41 047 zhlédnutí -
Tasil na policisty. Kolik sekund ještě žil?
57 621 zhlédnutí -
Příběh vůle a odhodlání. Hudbou bojuje s osudem
2 234 zhlédnutí -
Vyděšená Solaříková. Poprvé zkusila paragliding
1 938 zhlédnutí -
Filmař Karel Zeman začínal v reklamě a u Bati
5 014 zhlédnutí -
Co by bylo, kdyby na světě nebyly hřebíky
162 873 zhlédnutí -
Jak přichází deprese? 8 nejspolehlivějších znaků
15 374 zhlédnutí -
Retro zprávy: Zastavme vulgárnosti v Čechách
116 845 zhlédnutí -
Proměna: z vyplašené barmanky ženou vamp
53 465 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
4 040 zhlédnutí -
Zdravotnictví na Zélandu je podle Češky tragické
14 766 zhlédnutí -
Matěj Ruppert: Pro rodinu jedině třílitr
113 805 zhlédnutí -
Nahradily smajlíky všechny naše emoce?
2 734 zhlédnutí -
Švédsko: Žhář zapálil prodejnu aut, ale i sám sebe
12 703 zhlédnutí -
Sphynx: nahá kočičí straka, která vás bude milovat
6 279 zhlédnutí -
Vytvořte si z culíku drdol za pár minut
220 455 zhlédnutí
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 297 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 532 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 372 zhlédnutí
-
Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
8 095 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 297 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 956 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 864 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 153 zhlédnutí