Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Takhle se naučíte líčit kdekoliv a bez štětců
52 011 zhlédnutí -
Proč nejsou muži vhodní na mateřskou dovolenou
11 775 zhlédnutí -
Eben nezvládl rozhovor, Uma Thurman ho ztrestala
173 500 zhlédnutí -
Holým zadkem v úlu. Šílená sázka o tisíc dolarů
12 669 zhlédnutí -
Herec Martin Písařík na dně svých sil. Zvládne to?
31 122 zhlédnutí -
Aby vlasy neklouzaly. Vychytávka se suchým zipem
66 804 zhlédnutí -
Vajíčko pod okem termokamery, jak se vybarví?
2 903 zhlédnutí -
Nešika ukradl televizi, radoval se jen pár vteřin
48 087 zhlédnutí -
Hvězdný styl podle Jany Plodkové jako Single Lady
3 629 zhlédnutí -
TOP 5 psů pro alergiky: s kým nebudete kýchat?
16 760 zhlédnutí -
5 nejhorších úderů sucha v dějinách
2 521 zhlédnutí -
Au! Utíkajícího zločince zastavil policejní nárazník
28 949 zhlédnutí -
Vodáci, v kánoi můžete schytat pořádnou pokutu
41 906 zhlédnutí -
Skvělý tip na léto. Pleť rozzáří minerální make-up
6 685 zhlédnutí -
Největší ruce v ČR. Dokáže s nimi opravdové divy
8 685 zhlédnutí -
Znáte metodu KonMari? Zázrak na úklid šatníku
67 018 zhlédnutí -
Kterak zpravodaj našel na nahé dobrovolnici bod G
33 006 zhlédnutí -
Jan Werich zemřel krátce před svou dcerou
53 553 zhlédnutí -
Módní peklo: Tyto hrůzy teď nabízí módní řetězce
64 065 zhlédnutí -
Procházková: Goebbels byl chudák, Baarová kariéristka
45 371 zhlédnutí -
Z významné teplárny se stalo místo duchů
7 816 zhlédnutí -
Naučte se slavnostně sametové líčení
6 792 zhlédnutí -
Zapalte Čechy. Zapomenuté nacistické zločiny
20 875 zhlédnutí -
Filmové chyby: Jak vytrhnout velrybě stoličku
24 219 zhlédnutí -
František Peterka se stal hercem proti své vůli
10 803 zhlédnutí -
Co by bylo, kdyby nebyly dveře
116 642 zhlédnutí -
Vzpomínáte? Cvičme v rytme a jeho upnuté trikoty
26 051 zhlédnutí -
Jak vypadá televizní bulvární horor?
13 898 zhlédnutí -
Oči jako filmová hvězda. Čistá linka a umělé řasy
9 102 zhlédnutí
-
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 025 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí