Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
Jemná chuť lososa, výrazné aroma citrusů jsou základními předpoklady pro neskutečně lahodnou a lehkou večeři. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který si zamilujete.
Opečený losos marinovaný v citrusech s omáčkou vierge, pečeným bramborem a špenátem
Na marinádu smícháme krystalový cukr, sůl, oloupaný grep nakrájený na čtvrtiny, oloupaný pomeranč nakrájený na čtvrtky a nasekaný koriandr. Porci lososa vložíme do připravené marinády a necháme ho 30 minut marinovat v pokojové teplotě.
Mezi tím dáme do osolené vody vařit brambory ve slupce.
Na omáčku vlijeme do kastrůlku olivový olej. Přidáme do něj najemno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a olivy, citronovou kůru, poloviny cherry rajčat, citronovou šťávu, kapary se stopkou překrájené na poloviny. Zahřejeme, osolíme a promícháme. Těsně před podáváním do omáčky vsypeme nasekanou pažitku.
Namarinovaného lososa zprudka opečeme z obou stran v pánvi s olivovým olejem. Pak ho dáme dopéct do trouby.
Uvařené brambory překrájíme na poloviny a opečeme v rozpáleném oleji nejprve rozkrojenou částí dolu. Pak je otočíme a dopečeme. Necháme je okapat na ubrousku.
Nakonec připravíme špenát. V kastrůlku na olivovém oleji necháme krátce zpěnit na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme špenát a krátce ho v oleji spaříme.
Na talíř servírujeme špenát a opečené brambory, na ně položíme lososa a přelijeme omáčkou. Ozdobíme čerstvým koprem a klíčky.
Ingredience
Krystalový cukr, sůl, oloupaný grep, oloupaný pomeranč, čerstvý koriandr, filet lososa bez kůže, olivový olej, brambory ve slupce, česnek nakrájený na plátky, listový špenát, kopr a klíčky na ozdobu
Na omáčku: olivový olej, najemno nakrájenou šalotku, podrcený česnek, citronovou kůru a šťávu, cherry rajčata nakrájená na poloviny, kapary se stopkami nakrájené na poloviny, nasekaná pažitka, sůl
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Trainspotting po česku. Na čem si frčí české děti?
3 107 zhlédnutí -
Lepek. Nepodléháte zbytečné panice?
1 602 zhlédnutí -
Debbi a její tříválcová raketa
80 002 zhlédnutí -
Jaguar Michala Horáčka na doporučení Dana Landy
73 779 zhlédnutí -
Oddělte žloutky od bílků tímto dokonalým trikem
51 834 zhlédnutí -
Na ruské svatbě. Host chtěl podřezat svědka
75 248 zhlédnutí -
Roman Skamene: Občas jsem si říkal, že je konec
94 890 zhlédnutí -
Módní peklo: extra zářez a bílé kozačkové zlo
28 034 zhlédnutí -
Chorvatsko s obytňákem. Jaké má vychytávky?
9 438 zhlédnutí -
Karel Gott jde poprvé k soudu! Zradil ho kamarád
81 224 zhlédnutí -
Agresivní řidič se chtěl prát, skončil v slzách
324 173 zhlédnutí -
Kolik milionů tun jídla lidstvo ročně vyhodí?
2 331 zhlédnutí -
Útěk na Zéland: Pravdivý příběh nemocného Čecha
7 575 zhlédnutí -
Jak na domácí malinový dort?
2 599 zhlédnutí -
Oldřich Vinař: Geniální lékař lidských duší
6 041 zhlédnutí -
Krále Šumavy nezastřelili. Dožil se 71 let
52 673 zhlédnutí -
Václav Neckář I: Co mě udrželo při životě
10 136 zhlédnutí -
Módní peklo: modelky a modelové z našich ulic
17 717 zhlédnutí -
Kavalír King Charles: chlupaté antidepresivum
10 780 zhlédnutí -
Natáčení Saturnina: čím Vízner odboural celý štáb?
116 982 zhlédnutí -
Vyžeňte myši ze svého domova
35 957 zhlédnutí -
6 nejvhodnějších plemen pro hlídání vašeho majetku
30 950 zhlédnutí -
Pohroma zelené flotily na jezu v Českém Krumlově
85 011 zhlédnutí -
Rus přetáhl policajta lopatou. Co se stalo pak?
359 784 zhlédnutí -
Farna jako vosková figurína, lidé nepoznali rozdíl
108 273 zhlédnutí -
Štukování zvládnete sami. A bez nepořádku
88 360 zhlédnutí -
Pozor. I takhle vás mohou okrást u bankomatu
23 325 zhlédnutí -
Spoutat, mučit, zabít. Vrah BTK unikal 30 let
17 204 zhlédnutí -
Tohle se nepovedlo: prsa ven a sado-maso kostým
16 572 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 172 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 018 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 474 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 994 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí