• Zpravodajství
  • Živě
  • Slow
  • Pořady
  • Rozstřel
  • iDNES KINO

  • Sdílet video

    Výtečná chlebová polévka během okamžiku

    Druhý díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. Z české klasiky, konzumního chleba, připravíme velmi rychlou a chutnou polévku.

    Chlebová polévka s čerstvou majoránkou a chalupářskými bramborami

    50g másla

    1ks cibule

    půlku konzumního chleba

    2ks brambora ve slupce

    Sůl

    Pepř

    čerstvou majoránku

    Vývar

    Na másle orestujeme cibuli, vložíme chléb a zalejeme vývarem, který by každá dobrá kuchařka měla mít v lednici. Brambory nakrájené na malé kostičky vaříme zvlášť. Když se nám chléb s vývarem začne vařit, vezmeme tyčový mixér a vše pořádně rozmixujeme. Potom necháme brambory pozvolna vařit v polévce. Pokud jsou brambory hotové, můžeme podávat a zdobíme čerstvou majoránkou.

    Dobrou chuť vám přeje

    Penam

    Další videa