Playtvákovy hity

Zbyla veka z chlebíčků? Rychlý špekový knedlík

K našim špekovým knedlíkům doporučujeme podávat například houbovou omáčku podle tohoto jednoduchého receptu:

250g čerstvých hub

200 ml zeleninového vývaru

4 lžíce másla

1 větší cibule

1 lžíce hladké mouky

½ lžičky drceného pepře

sůl

1 snítka čerstvého tymiánu

V hrnci rozpustíme dvě lžíce másla, nakrájíme najemno cibulku a necháme ji zesklovatět.

Houby dobře očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pak je přidáme k cibulce a zprudka osmahneme. Promícháme, osolíme a posypeme drceným kmínem. Po deseti minutách opékání přivedeme k varu, zalijeme zeleninovým a necháme mírně probublávat. Podle potřeby zahustíme středně tmavou jíškou, kterou si připravíme ze zbylého másla a hladké mouky. Nakonec podle chuti opepříme.

Hotovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem. Dozdobíme snítkou čerstvého tymiánu.

Dobrou chuť přeje

Penam

Tvoříme příběh pečiva : další epizody

Sdílejte:
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter

Vložte video do stránky:

Komentáře

Nejnovější videa na Playtvákovi