Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
Šéfkuchař restaurace AvantGarde Petr Vlásek přichází se svým dokonale vyváženým receptem na Marinovanou červenou řepu s kroketami z kozího sýra.
Ingredience
červená řepa
voda
červený vinný ocet
cukr
nové koření
hřebíček
olivový olej
majonéza
salátové listy
Krokety: kozí sýr
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
panko strouhanka
olej na smažení
Na nálev svaříme vodu s červeným vinným octem, cukrem, novým kořením, celou skořicí a hřebíčkem.
Řepu očistíme, nakrájíme na plátky a vykrájíme z nich kolečka. Zbylé ořezy řepy nakrájíme kousky, ze kterých budeme připravovat pyré.
Vroucí nálev scedíme a rozdělíme do dvou kastrůlků. V jednom povaříme vykrájená kolečka řepy. V druhém uvaříme doměkka kousky na pyré.
Mezi tím připravíme krokety z kozího sýra. Kozí sýr nakrájíme na kousky a v misce rozmačkáme. Dochutíme ho pepřem a solí. Rozmícháme a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, vejci a panko strouhance a usmažíme v oleji.
Uvařené kousky řepy scedíme z nálevu a rozmixujeme na pyré.
Nálev z řepy zredukujeme. Část vyšleháme s olejem na dresink. V dresinku 20 minut marinujeme uvařená kolečka.
Majonézu smícháme se zbytkem zredukovaného nálevu.
Pak servírujeme krokety z kozího sýra s červenou řepou, pyré, majonézou a salátovými listy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Filmové chyby: Auto ve Statečném srdci a další omyly
64 068 zhlédnutí -
Tohle je pravý chorvatský adrenalin
6 830 zhlédnutí -
Brutální proměna jí vyrazila dech. Jak se vám líbí?
136 777 zhlédnutí -
Super trik. Z hromady igelitek elegantní podavač
12 192 zhlédnutí -
Pragovka už je jen stínem své slávy
7 807 zhlédnutí -
Tasil na policisty. Kolik sekund ještě žil?
57 621 zhlédnutí -
Boj proti lupičům: Odvážný řidič obětoval auto
16 435 zhlédnutí -
Proměna: nejprve velká odvaha, pak přišly zákazy
52 055 zhlédnutí -
Konec? Novomanžele spláchla vlna a uvízli na pláži
3 399 zhlédnutí -
10 tajemství lidského těla, která možná neznáte
370 361 zhlédnutí -
630 koní v Mercedesu GL AMG Karla Abrahama
91 060 zhlédnutí -
TMBK: S Ester Ledeckou už toho bylo moc
28 358 zhlédnutí -
Po proměně jen lapala po dechu. Nedivíme se
420 030 zhlédnutí -
Motorkář-hrdina: dohnal a srazil zloděje
37 519 zhlédnutí -
Václav Neckář I: Co mě udrželo při životě
10 139 zhlédnutí -
Milujte olivový olej! Tereza je fklidu!
9 102 zhlédnutí -
Co nikdy neříkat policajtovi
118 178 zhlédnutí -
Bezdomovec Majsner: Probudil jsem se v márnici
36 803 zhlédnutí -
Módní peklo: děda zabiják a neposedný rozparek
28 084 zhlédnutí -
Muž se vloupal do restaurace. Kvůli klíči na WC!
8 727 zhlédnutí -
Hrad Potštejn ukrývá poklad. Nebyl zatím nalezen
12 367 zhlédnutí -
Hamburger ze 100 krav: co jste o jídle nevěděli
11 644 zhlédnutí -
Účet za tornádo na Olomoucku: 100 miliónů
3 114 zhlédnutí -
Co odhalila zimní inspekce na Monínci?
6 116 zhlédnutí -
Válec vs Coca Cola: zvítězí plech, nebo plast?
29 486 zhlédnutí -
Koupání v Rokycanech: bezva bazén, málo stánků
1 384 zhlédnutí -
Publicista Motl o geniálním chlapci z Terezína
32 847 zhlédnutí -
ViralBrothers: Čeští milionáři z YouTube
262 767 zhlédnutí -
7 nejbizarnějších velikonočních oslav
1 885 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí